نصف پیمانـه

طرز تهیـه

‏مغز بادام * ها را درون ش مـی*ریزیم که تا پوست آن کاملاً خیس بخورد و جدا شود |دقت کنید کـه مغز بادام * ها نباید بو داده یـا شور باشد|. حریر بادام با برنج نیم دانه وقتی پوست بادام را کامل گرفتید، حریر بادام با برنج نیم دانه آن را روی پارچه نخی پهن کنید که تا خشک شود. حریر بادام با برنج نیم دانه سپس آن*ها را درون آسیـاب ریخته و خوب خرد نمایید. مقدار کمـی آب داخل بادام ریخته و به هم بزنید که تا محلولی مانند شیر بـه وجود آید. سپس آن را از صافی بگذرانید. محلول را روی حرارت ملایم گذاشته و نشاسته و شکر را بـه آن اضافه مـی*کنیم. نصف لیوان آب مـی*ریزیم. وقتی حریره غلیظ گردید، آن را از روی حرارت برداشته و در ظرف مناسب مـی*ریزیم و روی آن را با هل آسیـاب شده تزئین مـی*نماییم.

منبع: حریر بادام با برنج نیم دانه [برای مشاهده لینک ها شما حتما عضو سایت باشید | عضویت ]

مـهم بودن خوبه ولي خوب بودن خيلي مـهم تره ... ☺

منبع: pichak.net

سایت سلامت حبوبات تنقلات و سلامت

نشاسته چیست و خواص نشاسته کدامست، نشاسته، خواص دارویی نشاسته، مضرات نشاسته، فواید نشاسته

پرتال آکاايران سايت خبرگزاری آکا بخش مقالات سلامت قسمت خواص حبوبات ، خواص تنقلات حبوبات و تنقلات درون سلامت- نشاسته چیست و خواص نشاسته کدامست، نشاسته، خواص دارویی نشاسته، مضرات نشاسته، فواید نشاسته

نشاسته چیست و خواص نشاسته کدامست، نشاسته، خواص دارویی نشاسته، مضرات نشاسته، فواید نشاسته

خواص نشاسته ,خواص دارویی نشاسته ,فواید نشاسته ,خاصیت نشاسته ,نشاسته درون طب سنتی ,فواید درمانی نشاسته ,مضرات نشاسته ,فوائد نشاسته , نشاسته ,طب سنتی ,خواص سبزیجات ,خواص مـیوه جات , خواص نشاسته درون طب سنتی

نشاسته چیست و خواص نشاسته کدامستمن کشک گندم هستم . مغذى و کمى قابض مى باشم . سرمـه ى من براى منع ریختن مو بـه چشم و سرمـه ى من با شیرزنان و یـا سفیده ى تخم مرغ مسکن حرارت چشم و آبریزش آن هست . نرم کننده ى - ضد خفقان مى باشم . خوردن پخته ى من با نبات و روغن بادام نیم گرم مانع خونریزى هست . گلو را نرم مى کند سرفه و درد را تسکین مى دهد. تنقیـه ى آن جهت زخم معده ، و ضماد آن با سرکه جهت رفع خناق ورمـهاى گرم مخصوصا ورمـهاى لثه مفید هست . آن با زعفران روى محل نیش حشرات سمى نافع هست .غذاییت آن کم بوده و خوردن آن را کم مى کند و دیر هضم مى باشد.زبان خوراکیـها غیـاث الدین جزایری

در فارسى مرا گندم و نیم کوفته ى مرا بلغور نامند. عربى من حنطه هست . من اولین خوراکى هستم کـه انسان را بـه سوى خود جلب کردم و بطورى کـه در قصص مذهبى آمده هست ، براى اولین بار با آدم و حوا گفتگو کرده و نختسین غذایى هستم کـه انسان اولیـه خورده هست : ((پدرم روضه ى رضوان بـه دو گندم بفروخت - ناخلف باشم اگر من بـه جوى نفروشم )) - من مـهمترین غله اى هستم کـه انسان مصرف مى کند و کلیـه ى مواد شانزده گانـه اى کـه مورد نیـاز ماشین بدن انسان هست ، درون من جمع مى باشد، ولى متاءسفانـه وقتى مرا با آسیـاب هاى بزرگ خرد مى کنید و با الک هاى خانـه ریز الک مى نمایید، دوازده ماده مرا گرفته و دور مى ریزند و به همـین جهت هست که آرد سفید هنرى جز سوختن ناقص ندارد، و در معده ى شما تخمـیر شده ، تولید یبوست مى کند. برشته و آب پز من دیر هضم و نفاخ هست ولى آرد من کـه با کمى باشد غذاییت زیـاد دارد، مشروط بر اینکه خمـیر آن بر آمده و رسیده باشد. نان فطیر و نانى کـه آرد آن بسیـار نرم شده و در آن مطلقا سبوس نباشد مانند نشاسته دیر هضم بوده ، غذاییت چندانى ندارد. من داراى انواع و اقسام بوده و بیش از دو هزار نژاد از من تاکنون دیده شده هست .

ترکیبات شیمـیایى

هر چند مواد متشکله من درون انواع مختلف فرق مى کند، ولى بطور متوسط درصد قسمت من مواد زیر دیده مى شود:

آب 65/13 درصد - سلولز 53/2 درصد - نشاسته و دکسترین 77/66 درصد - مواد قندى 45/1 درصد - مواد معطر 85/1 درصد - مواد سفیده اى و گلوتن 85/12 درصد - چربى 75/1 درصد - ضمنا مقدار کافى املاح معدنى و ویتامـین هاى گوناگون داشته و براى انسان غذاى نسبتا کاملى هستم کـه تاکنون بدل خوبى براى من پیدا نشده هست . علاوه بر مصرف تغذیـه ، من داراى اثر درمانى بسیـار مى باشم .

اگر آرد مرا بر روى پوست مالش دهید، التهاب و ورم آنرا از بین مى برم و به همـین منظور، از قدیم مرا درون تسکین التهاب ، باد سرخ بکار مى بردند و براى این منظور با مقدارى مواد ضد عفونى کننده همراه مى نمودند که تا مـیکرب آنرا نیز از بین ببرم . درون صنعت از آرد من نشاسته مى گیرند. ضماد سوخته ى من با موم و روغن جهت جلاى رخسار بى نظیر هست - من چاق کننده و مقوى غرایز جنسى هستم ، و بین غذاها یى کـه با من ساخته مى شود، سمنو از همـه قوى تر هست ، پخته من با شکر و بادام بـه صورت حریره ، چنانکه کم کم خورده شود، درمان خونریزى هست . ضماد پخته من با روغن زیتون جهت فروبردن ورمـهاى گرم و آب پیـاز جهت ورمـهاى سرد مفید هست ، و با آب گشنیز جهت تحلیل ورمـهاى گرم و خنازیر و غدد مجرب هست . پخته من با سکنجبین جهت بثورات آبکى سودمند مى باشد.

در گذشته وقتى سگى انسان را مى گزید، عوام خمـیر گندم را بر موضع گزیدگى مى بستند و پس از باز آنرا جلوى سگ مى انداختند. اگر آنرا سگ نمى خورد آنرا دلیل هار بودن سگ گزنده مى دانستند. روغن گندم کـه از جوشاندن و پختن گندم درون روغن زیتون بدست مى آید. جهت رفع قوبا (زخم هاى جلدى کـه منشاء عصبى دارد) مخصوصا قوباى اطفال و همچنین پاک شدن کک و مک و معالجه کچلى و ریزش طبقات شاخى پوست مفید هست .

زبان خوراکیـها

منبع: akairan.com

تاريخ :

شروع تغذیـه تكمـیلی شیرخوار

در مطالب گذشته درمورد تغذیـه دوران بارداری، دوران شیردهی و تغذیـه 6 ماه اول زندگی كودك صحبت كردیم. شروع تغذیـه كودك با غذاهای جامد یكی از مـهمترین دغدغه های مادران شیرده است، که تا زمانی كه كودك تنـها شیرمادر مـی خورد، اطمـینان كامل وجود دارد كه كلیـه نیـازهایش تامـین مـی شود، ولی زمانی كه حتما مادر غذا بـه كودك را شروع كند، همـیشـه نگران هست كه چه چیزی بـه كودك بدهد تاهمچنان خوب رشد كند.

دو سال اول زندگی كه مشخصه آن رشد و تكامل سریع فیزیكی است، زمانی هست كه بسیـاری از تغییرات، تحت تأثیر دریـافت مواد مغذی مـی باشند. نوزادان سالمـی كه با كفایت بالای موادمغذی، تغذیـه مـی شوند، انرژی كافی به منظور یـادگیری و پاسخ بـه محرك های محیط را دارند و همـین امر سبب مـی شود که تا والدین با آنـها ارتباطی عاطفی تر داشته باشند.

همانطور كه مشخص گردید، تغذیـه انحصاری با شیرمادر درون 6 ماه اول زندگی به منظور رشد و تكامل كودك از اهمـیت ویژه ای برخوردار است. اما از سن 6 ماهگی بـه بعد، شیرخوار علاوه بر شیرمادر بـه غذاهای سالم، مناسب، كم حجم و پرانرژی نیـاز دارد. این غذاها درون شروع، غلظتی كمـی بیشتر از شیرمادر دارند و به تدریج بر مقدار، غلظت و تنوع آنـها افزوده مـی شود. البته درون این مدت هم هنوز غذای اصلی شیرخوار، شیرمادر است. اما فقط و به طور انحصاری شیرمادر غذای وی نمـی باشد، بلكه با استفاده از یك روش صحیح مـی حتما مصرف غذاهای كمكی را آغاز نمود.

زمان شروع غذای جامد

بهترین زمان شروع تغذیـه تكمـیلی نوزاد، زمانی هست كه كودك بـه خوردن غذای سر سفره علاقه نشان مـی دهد و بهترین زمان از 4 که تا 6 ماهگی است. كودك دهان را بـه حالت جویدن تكان مـی دهد و حركت زبانش تغییر مـی كند و در سن شش ماهگی دست دراز كرده و تمایل دارد كه غذای والدین را بگیرد.

دلیل شروع غذای كمكی این هست كه از سن 6 که تا 9 ماهگی كودك بـه منابع آهن احتیـاج دارد و از سن 8 که تا 9 ماهگی شیر مادر دیگر انرژی مورد نیـاز كودك را تأمـین نمـی كند. اگر درون فاصله 9 که تا 12 ماهگی غذای جامد را شروع نكنید، درون آینده كودك دچار مشكلات زیـادی درون زمـینـه قبول غذاهای جامد خواهد شد و اگر كمتر از 3 ماهگی بـه كودك غذای جامد بدهیم، خصوصاً اگر سابقه آلرژی درون خانواده باشد، احتمال ایجاد آلرژی غذایی درون كودك بسیـار زیـاد مـی شود.

حتی درون بعضی موارد امكان دارد كه غذای كمكی را از سن 3 ماهگی شروع كنیم، زمانی كه كودك حتی بعد از خوردن شیر هم گرسنـه بنظر مـی رسد و یـا رشد كودك با خوردن شیرمادر درون حد كافی نیست. دراین زمان نباید سعی كنیم كودك را با شیر خشك سیر كنیم زیرا با خوردن شیرخشك كم كم علاقه اش را بـه خوردن شیرمادر از دست مـی دهد.

پس كلیـه این مطالب بیـان مـی دارد كه بر اساس تمایل و علاقه نوزاد تغذیـه تكمـیلی را شروع كنیم، نـه درون زمان و ساعت مشخص.

اصول تغذیـه تكمـیلی

- حتماً از موادی استفاده شود كه بعدها درون سفره خانواده وجود دارد.

- بعد از تغذیـه شیرخوار با شیرمادر، غذای كمكی بـه او داده شود و هرگز قبل و یـا درون فواصل تغذیـه با شیرمادر از غذای كمكی استفاده نشود.

- از یك نوع ماده غذایی ساده شروع شود و كم كم بـه مخلوطی از چند نوع افزایش یـابد.

- از یك قاشق مرباخوری شروع و به تدریج بر مقدار آن اضافه شود( بـه استثنای زرده تخم مرغ كه بـه اندازه یك نخود شروع مـی شود).

- موادغذایی چه از نظر نوع و چه از نظر مقدار، حتما به تدریج بـه غذای شیرخوار اضافه شود.

- بین اضافه كردن موادغذایی مختلف 5 که تا 7  روز فاصله باشد که تا شیرخوار اول بـه یك غذا عادت كند، بعد غذای جدیدی بـه او داده شود. این كار باعث مـی شود كه اگر ناسازگاری بـه یك ماده غذایی وجود داشته باشد شناخته شود و دستگاه گوارش شیرخوار نیز فرصت مـی یـابد كه بـه موادغذایی عادت كند.

- درون شروع، غذاها حتما نسبتاً رقیق و غلظت آنـها كمـی بیشتر از شیرمادر باشد و به تدریج بر غلظت آنـها افزوده گردد. این كار بـه یـادگرفتن عمل جویدن كمك مـی كند.

- تنوع درون غذاهای كمكی رعایت شود.

- غذاهای سرخ شده بـه كودك ندهد.

- اگر كودك تمایل داشت بجای سبزیجات مـیوه های شیرین را شروع كنید. البته بهتر هست ترتیب درمواد غذایی رعایت شود، ولیكن بـه علایق كودك اهمـیت دهید.

- هیچ گاه كودك را با غذا تنـها نگذارید، چون امكان دارد موجب خفگی او شود.

- بـه غذای شیرخوار شكر زیـاد یـا نمك اضافه نكنید، زیرا حساسیت نوزاد بـه طعم ها با بزرگسالان متفاوت است.

چگونـه غذا بـه كودك را شروع كنیم

بهتراست غذای كودك را با لعاب برنج شروع كنید. مزیت برنج این هست كه خیلی كم حساسیت زاست و تقریباً نشاسته خالص است، از این رو معده كودك براحتی آنرا هضم مـی كند. به منظور اولین بار، نیم که تا یك ساعت بعد از شیرخوردن، لعاب برنجی تهیـه كنید كه كمـی غلیظ تر از شیر مادر باشد و با قاشق مناسب اندازه دهان كودك یك قاشق لعاب برنج بـه او بدهید. درون روزهای بعد بـه مرور حجم و غلظت این غذا را اضافه كنید و براساس تمایل كودك بـه او غذا بدهید.

پس از دو هفته غذای دوم یعنی فرنی را شروع كنید. به منظور تهیـه فرنی از شیر پاستوریزه و نشاسته استفاده كنید و غذای دوم فرنی است. از آخر ماه هفتم سوپ را شروع كنید.

باید توجه داشته باشید كه غذای كمكی نوزاد باید، با حجم كم دارای بیشترین انرژی باشد یعنی غذای كودك نباید رقیق باشد، چون حجم معده كودك كم هست و حتما در كمترین حجم، بیشترین انرژی را داشته باشد. غذای او حتما نرم باشد، ولی سعی كنید درون مرحله شروع سوپ، فقط سبزیجات كاملاً پخته را با چنگال نرم كنید، چون اگر همـیشـه غذا له شده باشد كودك درون یـادگیری جویدن مشكل پیدا مـی كند. از مواد غذایی استفاده كنید كه بطور معمول درون غذای خانواده وجود دارد.

باید غذای كودك را یك بار درون روز تهیـه كنید و پس از رسیدن بـه حرارت مناسب و له كردن قطعه های درشت، بـه كودك بدهید. بقیـه غذا را درون یخچال نگهداری كنید و در زمان مناسب گرم كرده،  بـه او بدهید.

نحوه شروع و ادامـه غذای كمكی

غذای كمكی با فرنی آرد برنج شروع مـی شود( حساسیت شیرخوار بـه برنج كمتر هست تا گندم). سپس درون هفته دوم مـی توان حریره بادام را بـه رژیم غذایی كودك افزود. درون دو هفته آخر ماه هفتم مـی توان سوپ را بـه رژیم غذایی نوزاد افزود كه این سوپ حاوی گوشت بدون چربی( كه بترتیب اولویت و ارجحیت شامل گوشت ، مرغ و مـی باشد)، برنج و هویج است. سپس هر 3 روز یك بار، یك نوع سبزی بـه سوپ اضافه گردد؛ مانند جعفری، گشنیز، لوبیـا سبز، كدوسبز، كرفس و... . ولی حتما توجه داشت كه سبزی درون آخرین لحظات پخت سوپ، اضافه شود و اسفناج هم که تا یك سالگی بـه سوپ اضافه نگردد. نباید بـه سوپ نمك، شكر یـا چاشنی افزود. درون ماه هشتم زرده تخم مرغ بـه رژیم غذایی شیرخوار اضافه مـی شود. ( که تا زیر یك سال از مصرف سفیده تخم مرغ توسط كودكان اجتناب شود) . درون این زمان كم كم مـی توان از سبزی های نشاسته ای مثل سیب زمـینی، كدو حلوایی و نخود فرنگی نیز درون سوپ استفاده كرد( بـه فاصله هر 3 روز). درون دو هفته دوم ماه هشتم، ماست نیز داده مـی شود. بعلاوه از پوره های سیب زمـینی و هویج نیز مـی توان استفاده كرد. درون ماه نـهم درون هفته اول مـی توان از حبوبات نیز درون سوپ شیرخوار استفاده كرد . مصرف حبوبات از عدس و ماش كه هضم آسان تری دارند، شروع مـی شود. درون مورد لوبیـا چیتی و لوبیـا قرمز بهتر هست از قبل آنـها را خیس كرده، پوستشان را جدا نموده و بعد از پختن بـه سوپ اضافه نمود. اضافه كردن كره یـا روغن مایع بـه سوپ به منظور شیرخوارانی كه خوب وزن نمـی گیرند، توصیـه مـی شود. درون دو هفته آخر ماه نـهم، آب مـیوه را نیز مـی توان شروع كرد( كیوی، توت ها، خربزه، آلبالو و گیلاس بـه علت ایجاد حساسیت درشیرخوار، که تا یك سالگی توصیـه نمـی شود). درون دو هفته اول ماه دهم مـی توان از خود مـیوه استفاده نمود( پوست و هسته جدا شده و با پشت قاشق نرم گردد) و در دو هفته دوم ماه دهم، مـی توان از سبزی های سبز نیز درون سوپ استفاده نمود ( هر بار یك نوع سبزی افزوده شود) . توجه نمایید كه مـیوه ها و سبزی ها جزء غذاهایی هستند كه درون اواخر سال اول توصیـه مـی شوند( بعد از دیگر گروه های غذایی)، چرا كه كالری آنـها نسبت بـه دیگر گروه های غذایی كمتر است. درون دو ماه دیگر نیز با توجه بـه اشتهای كودك از انواع سوپ، كته و پوره مـی توان استفاده نمود.

به خاطر داشته باشید كه درون این 6 ماه دوم سال اول، تغذیـه با شیرمادر بـه طور مكرر و برحسب تقاضا و تمایل شیرخوار درون تمام شبانـه روز وقبل از هر وعده غذای كمكی حتما مورد توجه قرار گیرد.

به طور كلی درون كودكان زیر یك ساله از غذاهای زیر اجتناب گردد:

شیرگاو- سفیده تخم مرغ- انواع توت ها- كیوی- گیلاس- آلبالو- بادام زمـینی- پنیر- شكلات- مـیگو- فلفل- ادویـه- ترشی- نمك- نوشابه های رنگی گازدار- لپه و نخود- عسل- اسفناج- كلم- قهوه و چای- آجیل- سوسیس- ذرت- دانـه انگور- دانـه كشمش.

عاتکه - كارشناس تغذیـه تبیـان

0

منبع: tebyan.net




[طرز تهیـه حریره بادام با نشاسته حریر بادام با برنج نیم دانه]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Wed, 18 Jul 2018 16:40:00 +0000