پیـاز داغ 2 قاشق غذاخوری

آب گوشت بـه مقدار لازم

نمک بـه مقدار لازم

طرز تهیـه:

تمام حبوبات را چند ساعتی خیس مـی کنیم که تا کمـی نرم شوند و نفخ آنـها گرفته شود.

سپس تمام حبوبات را بـه همراه گندم درون قابلمـه ریخته و مـی گذاریم بپزد.

پس از اینکه حبوبات کمـی نرم شد، طرز تهیه آش دندونی برای 50 نفر آب گوشت را اضافه کرده و مـی گذاریم که تا حبوبات بپزد و خوب لعاب بیـاندازد.

باید مرتب هم بزنیم که تا آش ته نگیرد و گندم کاملا نرم شود و لعاب بیـاندازد.

وقتی آش خوب لعاب دار شد، یک قاشق پیـاز داغ و نمک را اضافه مـی کنیم. طرز تهیه آش دندونی برای 50 نفر حتما نیم ساعت دیگر آش بپزد.

در آخر آش را درون ظرف مـی ریزیم و با بقیـه پیـاز داغ روی آن را تزئین کرده و سرو مـی کنیم.

منبع: طرز تهیه آش دندونی برای 50 نفر baelm.ir

به مقدار لازم

طرز تهیـه:

تمام حبوبات را چند ساعتی خیس مـی كنیم که تا كمـی نرم شوند و نفخ آنـها گرفته شود.

سپس تمام حبوبات را بـه همراه گندم درون قابلمـه ریخته و مـی گذاریم بپزد.

پس از اینكه حبوبات کمـی نرم شد، آب گوشت را اضافه كرده و مـی گذاریم که تا حبوبات بپزد و خوب لعاب بیـاندازد.

باید مرتب هم بزنیم که تا آش ته نگیرد و گندم كاملا نرم شود و لعاب بیـاندازد.

وقتی آش خوب لعاب دار شد، یك قاشق پیـاز داغ و نمك را اضافه مـی کنیم. طرز تهیه آش دندونی برای 50 نفر حتما نیم ساعت دیگر آش بپزد.

در آخر آش را درون ظرف مـی ریزیم و با بقیـه پیـاز داغ روی آن را تزئین كرده و سرو مـی كنیم.

* لینک مرتبط :

منبع: tebyan.net

طرز تهیـه:

تمام حبوبات را چند ساعتی خیس مـی كنیم که تا كمـی نرم شوند و نفخ آنـها گرفته شود.

سپس تمام حبوبات را بـه همراه گندم درون قابلمـه ریخته و مـی گذاریم بپزد.

پس از اینكه حبوبات کمـی نرم شد، آب گوشت را اضافه كرده و مـی گذاریم که تا حبوبات بپزد و خوب لعاب بیـاندازد.

باید مرتب هم بزنیم که تا آش ته نگیرد و گندم كاملا نرم شود و لعاب بیـاندازد.

وقتی آش خوب لعاب دار شد، یك قاشق پیـاز داغ و نمك را اضافه مـی کنیم. حتما نیم ساعت دیگر آش بپزد.

در آخر آش را درون ظرف مـی ریزیم و با بقیـه پیـاز داغ روی آن را تزئین كرده و سرو مـی كنیم.

آشپزي ,آش دندونی ,طرز تهیـه آش دندونی, آشپزباشي , آشپزي ايروني , آشپزي ايراني , سايت آشپزي ايروني , سايت آشپزي ايراني , آشپزي آسان , آموزش پخت انواع غذاهاي ايروني , آموزش پخت انواع غذاهاي ايراني

آشپزي ,آش دندونی ,طرز تهیـه آش دندونی, آشپزباشي , آشپزي ايروني , آشپزي ايراني , سايت آشپزي ايروني , سايت آشپزي ايراني , آشپزي آسان , آموزش پخت انواع غذاهاي ايروني , آموزش پخت انواع غذاهاي ايراني



منبع: beytoote.com

«نوم خدا نوم علی       چَش حَسید پُقه بَلی»

ویژگی های بلوط

با سوپ وخوراک لری آن

آبان ماه سال ۱۳۸۶  در قالب معرفی شعر آقای گودرزیـان با عنوان « بلوط » به بهانـه  اشاره بـه خواص بلوط از دیدگاه علمـی ،گریزی هم با هم به ذکر خواص آن از لابلای شعر و ترانـه بسیـار زیبای ایرج رحمانپور با عنوان «سرزمـینم » نیز زده بودیم. امروز با تکرار خواص بلوط (یـا بـه تعبیر زیبای آقای گودرزیـان « این پیر با طراوت بی ادعا - این هم قصه با قبیله ی خونگرم ما ») با روش پخت  دو خوراوپ مغذی و مقوی لری با بلوط ( بلی شیر و بلی ماس) نیز آشنا مـی شویم.

نام علمي :Quercus robur

كليات گياه شناسي

بلوط درخت بومي درون مناطق معتدله هست و درون ايران در کوه هاي ‌لرستان ، كردستان و كهكیلويه مي رويد . ارتفاع اين درخت درون بعضي نواحي که تا ۵۰متر و قطر تنـه آن به ۳ متر نيز مي رسد . برگهاي درخت بلوط پنجه اي و مانند انگشتان دست مي باشد . ميوه درخت بلوط به نام بلوط معروف هست .

تركيبات شيميايي:

پوست و برگ درخت بلوط داراي تانن ، قند ، اسيد گاليك ، اسيد ماليك ، كوئرسينQuercine ، موسيلاژ ، پكتين ،‌رزين و روغن هست .

خواص داروئي:

بلوط از نظر طب قديم ايران گرم و خشك هست .

خواص ميوه بلوط

ميوه بلوط از قديم الايام بویژه درون لرستان مورد مصرف بوده و از آن بـه عنوان غذا استفاده مي كرده اند . بلوط خشك و آرد شده را با آرد گندم مخلوط مي كنند و از آن نان تهيه مي نمايند .

مي توان بلوط را بوداده و سپس آنرا دم كرده و از آن چائي تهيه كرد . مقدر مصرف آن يك قاشق چايخوري درون يك ليوان ش مي باشد . اين دم كرده را مي توان براي مورد زير بكار برد .

بواسير را برطرف مي كند

اسهال ساده و اسهال خوني را رفع مي كند

درد معده و گاز معده را برطرف مي كند

براي رفع كم خوني موثر است

نرمي استخوان را درمان مي كند

براي تقويت عمومي بدن موثر است

براي معالجه اسهال اطفال ، آر‌د بلوط را با كاكائو مخلوط كرده و دم كرده آنرا بـه اطفال مي دهند

خواص درخت بلوط

براي استفاده از پوست درخت بلوط مي توان آنرا دم كرده و با عسل مخلوط كنيد و يا اينكه يك قاشق آرد آنرا درون يك ليوان ش ريخته و به مدت ۱۰دقيقه دم كنيد .

خونريزيها را متوقف مي سازد

درمان كننده بواسير خوني است

خاصيت ضد عفوني دارد

ادرار را زياد مي كند

ترشحات زنانـه را از بين مي برد

مصارف خارجي پوست درخت بلوط

براي استفاده خارجي از جوشانده پوست درخت استفاده مي شود . بدين منظور بايد ۱۵ گرم پوست درخت را درون يك ليتر ش ريخته و بگذاريد بـه آرامي بجوشد که تا حجم آن بـه دو سوم تقليل يابد . از اين جوشانده مي توان بعنوان كمپرس استفاده كرد و يا آنرا درون وان ريخته ودر آن استراحت نمود .

خون مردگي را درمان مي كند

اگزما را از بين مي برد

براي درمان بيماريهاي پوستي درون وان كه درون آن جوشانده پوست درخت بلوط را ريخته ايد بـه مدت ۱۵ دقيقه  استراحت كنيد

اگر واريس داريد اين قسمتها را با جوشانده پوست بلوط كمپرس كنيد

گز علفي

در اثر نيش زدن حشره اي مخصوص بـه برگ و يا شاخه هاي درخت بلوط ماده اي بـه بيرون تراوش مي كند كه درون اثر مجاورت با هوا سفت شده و به صورت دانـه هايي بـه قطر ۲ سانتيمتر بر روي ساقه و يا برگ ظاهر مي شود . براي استفاده از گز شاخه هاي درخت را تكان مي دهند که تا دانـه هاي گز بـه زمين بريزد . البته اين دانـه ها مخلوط با برگ و پوسته درخت هست كه بايد تميز شود .

گز علفي از نظر طب قديم ايران گرم و خشك هست . براي استفاده طبي از گز علفي مي توان آنرا با عسل مخلوط كرد و يا جوشانده آنرا تهيه نمود .( ۵۰ گرم درون يك ليتر ش )

خواص گزعلفي

خونريزيها را متوقف مي سازد

تنگي نفس را درمان مي كند

براي معالجه بواسير گز علفي را با عسل مخلوط كرده و بر روي بواسير مي گذارند

سرفه ها را برطرف مي كند

مقوي معده است

تقويت كننده دستگاه تنفسي است

سينـه را نرم و صدا را صاف مي كند

بلی شیر (شیر بلوط)

منبع: blogfa.com




[طرز تهیـه آش دندونی به منظور 20 نفر طرز تهیه آش دندونی برای 50 نفر]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Sun, 27 Jan 2019 07:57:00 +0000