موسسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیـان
در حال بار گزاری ....
عزیز بـه تبیـان خوش آمدید | خروج
×
تاريخ :
آشنایی با روش تهیـه ترشی بـه و چغندر
نیم کیلو بـه را پوست کنده، مدت ماندگاری آب چغندر و آب هویج بـه قطر یک سانت برشهای عرضی مـیزنیم. مدت ماندگاری آب چغندر و آب هویج بعد مطابق شکل، با قالبهای شیرینی، شکلهای مختلفی درست مـیکنیم.
زعفران آسیـاب شده نصف قاشق چای خوری
سیر یک بوته کوچک
سرکه یک لیتر
با این مقدار مواد لازم بـه اندازه چهار کاسه ماست خوری از ”ترشی بـه و چغندر “ خواهیم داشت.
حدود چهار لیوان سرکه (یک لیتر) بـه حدی کـه روی ترشی را بگیرد. مدت ماندگاری آب چغندر و آب هویج (برای هر چهار لیوان سرکه یک قاشق غذاخوری نمک استفاده مـیکنیم)، یک بوته کوچک سیر و در صورت دلخواه یک کاسه ماست خوری ساقه کرفس
نصف قاشق چای خوری زعفران آسیـاب شده، قالبهای مختلف شیرینی نخودچی
نیم کیلو بـه درشت (تقریباً معادل دو عدد بـه درشت)، نیم کیلو چغندر (تقریباً معادل دو عدد چغندر درشت)
طرز تهیـه بـه و چغندر
نیم کیلو بـه را پوست کنده، بـه قطر یک سانت برشهای عرضی مـیزنیم. بعد مطابق شکل، با قالبهای شیرینی، شکلهای مختلفی درست مـیکنیم.
نصف قاشق چای خوری زعفران را همراه نصف فنجان آب، روی کتری درون حال جوش ده دقیقه دم مـیکنیم. تکه های بـه قالب زده را درون یک بطری ریخته، زعفران دم کرده را بـه آن اضافه مـیکنیم. با مخلوط سرکه و نمک (چهار لیوان سرکه و یک قاشق غذاخوری نمک) ظرف ترشی را پر مـیکنیم. درون ظرف را بسته، درون دمای اتاق نگهداری مـیکنیم. بعد از دو هفته ترشی بـه زعفرانی آماده پذیرایی مـیباشد.
نیم کیلو چغندر را پوست کنده، بـه قطر یک سانت برشهای عرضی مـیزنیم و با قالبهای شیرینی، آن را قالب مـیزنیم. چغندر و به قالب زده را درون ظرف ترشی ریخته، چند حبه سیر بـه آن اضافه مـیکنیم. با مخلوط سرکه و نمک روی ترشی را پر کنیم و در آن را بسته به منظور مدت دو هفته آن را درون دمای اتاق نگهداری مـیکنیم که تا ترشی آماده استفاده شود. کل ترشی بعد از آماده شدن، قرمز مـیشود.
برای اینکه ترشی چغندر طعم بهتری بگیرد، مـیتوان مقداری ساقه کرفس بـه آن اضافه کرد.
نوش جان
منبع: مدت ماندگاری آب چغندر و آب هویج tebyan.net
آموزش آشپزی سالادها
طرز تهیـه سالاد چغندر
پرتال آکاايران سايت خبرگزاری آکا بخش آموزش آشپزی آکا و طرز تهیـه هزاران غذا و آشپزی آسان قسمت انواع سالاد - طرز تهیـه سالاد چغندر
آشپزی - انواع سالاد - طرز تهیـه سالاد چغندر
2 فنجان چغندر ، خیلی رنده شده
1 فنجان هویج ، خیلی رنده شده (اختیـاری البته شما مـی توانید بـه راحتی این کار را بادستگاه خردکن 18 کاره آکا نیز انجام دهید )
نمک ؛ بـه طعم
2 جعفری تازه ، خیلی قطعه قطعه شده (کمـی نیز به منظور تزیین کنار بگذارید )
1 مـیخک سیر ، سماق
منبع: akairan.com
آموزش آشپزی ترشی
طرز تهیـه ترشی چغندر
پرتال آکاايران سايت خبرگزاری آکا بخش آموزش آشپزی آکا و طرز تهیـه هزاران غذا و آشپزی آسان قسمت انواع ترشی- طرز تهیـه ترشی چغندر
ترشی چغندر
گل پر 1 قاشق مرباخوری
فلفل سیـاه نیم کوب 1 قاشق چای خوری
موسیر و سیر 50 گرم
طرز تهیـه:
چغندرها را بشویید و گل وآنـها را با برس بـه خوبی پاک کنید. لازم بـه ذکر هست بعضی چغندرها کم رنگ و بعضی دیگر پررنگ هستند. به منظور تهیـه ترشی چغندر بهتر هست از نوع پررنگ آن استفاده کنید.
در صورتی کـه از نوع کم رنگ استفاده مـی کنید، ترجیحاً یک یـا دو چغندر پررنگ هم بـه همراه آنـها بپزید و یـا بـه صورت خام رنده کنید که تا رنگ لبوها متعادل شود.
چغندر را مـی توانید با آب و یـا سرکه بپزید. اگر با آب پخته شود، رنگ آن خوش رنگ تر و شفاف تر مـی گردد؛ اما دوام آن کمتر شده و سریع تر کپک خواهد زد.
اگر چغندرها با سرکه پخته شود، رنگ آن تیره تر و زمان ماندگاری آن بیشتر شده و احتمال کپک زدن آن کمتر خواهد شد
وقتی چغندرها بـه طور کامل پختند ، مـی توانید آنـها را بـه صورت دلخواه برش زده و به اشکال مختلف درآورید. از قالب های شیرینی هم به منظور زیباترشدن برش ها مـی توانید استفاده کنید.
پس از انجام این کار آنـها را درون شیشـه ای ریخته و به اندازه ای سرکه اضافه کنید کـه به طور کامل روی چغندرها را بپوشاند.
در ازای هر یک کیلو سرکه، یک قاشق غذاخوری نمک بـه آن اضافه کنید. مقدار نمک را بسته بـه ذائقه تان مـی توانید کم یـا زیـاد کنید. بنا بـه دلخواه مـی توانید مقداری گل پر، موسیر، سیر و فلفل هم لابهآن قرار دهید. درب ترشی لبو را محکم بسته و در یخچال نگه داری کنید.
این ترشی نسبت بـه ترشی های دیگر حساس تر بوده و اگر درون جای خنک نگه داری نشود، خیلی زود خراب شده و طعم و رنگ خود را از دست مـی دهد.
برچسب ها:
منبع: akairan.com
چاشنی چغندر قند ( لبو )
چغندر خام ( یـا همان لبوی خودمان ) را بـه دقت بشوئید
پوست آن را بگیرید. بـه مدت ۵ دقیقه درون آب معمولی و یک قاشق چایخوری نمک کمـی
بپزید که تا نرم شود و بعد بـه هر اندازه کـه مایلید خرد کنید فقط دقت کنید
چون این چاشنی بیشتر بـه عنوان تزئین روی سالاد یـا کنار انواع خوراک های خشک
مورد استفاده قرار مـیگیرد ، ظاهر قطعات خرد شده یک دست باشد . مـیتوانید
برای این منظور ( اگر حوصله داشتید ) از قالبهای ریز شیرینی نخودچی استفاده
کنید .
بعد از قالب زدن یـا خرد چغندر ها ، آنـها رو بشوئید و بگذارید آب آنـها برود . بعد درون یک ظرف شیشـه ای بریزید .
برای سرکه روش معمول همان سرکه سفید هست که معمولا روی چغندرها مـیریزند و بعد از یک هفته چاشنی آماده مصرف هست .
در روشی دیگر یک عدد چغندر را با پوست تمـیز بشوئید .
بعد با مقدار خیلی کم نمک ( نصف قاشق چای خوری ) درون یک ظرف لعابی کوچک
همراه با ۳ لیوان آب بگذارید روی حرارت خیلی خیلی ملایم حدود ۲-۳ ساعت بپزد
. ( با درب بسته ) وقتی آب چغندر غلیظ شد آن را داخل ظرف حاوی چغندر های
قالب خورده یـا خرد شده بریزید و باقیمانده فضای ظرف را با سرکه سفید پرکنید
. و یک قاشق چایخوری نمک داخل آن بریزید و بعد درب ظرف را ببندید و ظرف را
کاملا تکان دهید که تا سرکه و آب چغندر با هم مخلوط شوند .
اگر از سرکه سفید خالی استفاده کنید ، مزه چغندر خیلی
تیز مـیشود و این چاشنی درون آن صورت بیشتر بـه درد تزئین مـیخورد !! ولی اگر از
این روش استفاده کنید طعم چغندر ها بسیـار ملایم مـیشود و بعد از خودنمایی
روی ظرف سالاد مـیتوانید بـه راحتی آن را مـیل کنید !
مدت ماندگاری این چاشنی حدود ۶ ماه هست . بهتر هست این چاشنی را از ابتدا داخل یخچال نگهداری کنید
………………………………………….
طرز تهیـه ترشی فلفل دلمـه ای
مواد لازم :
فلفل دلمـه ای سبز ———————— ۶ عدد متوسط
فلفل دلمـه ای قرمز ————————- ۱ عدد
سیر —————————————- ۳-۴ حبه
نمک ————————————— ۲ قاشق غذا خوری
دانـه فلفل نسائیده ———————— ۱ قاشق غذا خوری
گلپر —————————————- ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیـاه ——————————— ۱ قاشق چایخوری
سرکه قرمز ——————————— بـه مقدار لازم
طرز تهیـه :
فلفل ها را از وسط نصف کنید، مواد داخل آنـها را خالی
کنید و دور بریزید . بعد از شستشوی کامل فلفل ها، آنـها داخل سبد بگذارید تا
کاملا خشک شوند .
بعد بـه قطعات نگینی یکدست برش بزنید و کنار بگذارید .
سیر را نگینی ریز خرد کنید.
لیمو را برش حلقه ای بزنید و هسته های آنرا جدا کنید .
نمک، فلفل و گلپر را با هم مخلوط کنید .
یک کاسه متناسب با اندازه مواد آماده کنید ، فلفل های
خرد شده، سیر، برش های لیمو و دانـه های فلفل را داخل کاسه بریزید و مواد را
به آرامـی مخلوط کنید.
نیمـی از مخلوط ادویـه ها لا بهمواد بریزید و کاملا هم بزنید .
روی کاسه را با سلفون محافظ بپوشانید و به مدت ۶-۸ ساعت داخل یخچال بگذارید که تا مواد آب بیندازند.
در این مدت چند بار مواد را هم بزنید که تا کاملا مزه دار شوند .
بعد مواد را داخل آبکش بریزید که تا آب اضافی آنـها خارج شود .
شیشـه مورد نظر به منظور تهیـه ترشی را آماده کنید و تمام
مواد را داخل آن بریزید . لابهمواد و در انتها روی مواد ترشی را با
باقیمانده مخلوط ادویـه ها پوشش دهید و در انتها سرکه قرمز را روی ترشی
بریزید که تا شیشـه کاملا پر شود.
بهتر هست این ترشی از ابتدا داخل یخچال یـا جای خیلی خنک و دور از هرگونـه تابش نور نگهداری شود.
بعد از سه هفته ترشی فلفل دلمـه ای آماده مصرف هست .
ماندگاری این ترشی نیز نسبت بـه سایر انواع مشابه کمـی بالاتر هست و که تا یک سال قابل استفاده است.
نکته :
مـی توانید به منظور یکدست شدن قطعات فلفل از انواع خرد کن مشبک استفاده کنید .
بهتر هست بعد از مخلوط مواد، آنـها را داخل آبکش
بریزید و آبکش را داخل کاسه قرار دهید و داخل یخچال بگذارید . درون اینصورت
مواد ترشی درون اثر تماس طولانی مدت با آب حاصله نرم و لزج نخواهند شد.
استفاده از سرکه سفید به منظور تهیـه این ترشی توصیـه نمـی شود . سرکه سفید طعم این ترشی را نسبتا تیز مـیکند.
شیشـه ای کـه استفاده مـیکنید بهتر هست دهانـه گشاد داشته باشد و کاملا تمـیز و خشک باشد.
جورچین و پازل های بازیگران سینما را رایگان بازی کنید
منبع: boxfun.ir
طرز تهیـه
سیب
را پوست گرفته و قسمت وسط آن را خالی کرده طوریکه چوب آن جدا نشود . سیبها
را داخل آب و سرکه قرار داده که تا سیـاه نشوند . سپس سیبها را درون آب ۵ دقیقه
جوشانده و از آب خارج کرده و شکر را بـه آب اضافه مـی کنیم و صبر مـی کنیم تا
کمـی غلیظ شود بعد سیبها را بـه شربت اضافه کرده و با حرارت کم مـی جوشانیم تا
قوام بیـاید. سپس گلاب و جوهر لیمو را اضافه مـی کنیم.
……………………………………….
منبع: boxfun.ir
[طرز تهیـه مربای چغندر سفید مدت ماندگاری آب چغندر و آب هویج]
نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Sun, 15 Jul 2018 13:01:00 +0000